• wolftorrents.com
 • Ma 2019. január 19., szombat - Sára és Márió napja van.

  • Címlap
  • Eseménynaptár
  • Letöltések
  • Vendégkönyv
  • Oldaltérkép
  • RSS
  • Facebook
  • Nyári szálláslehetőség
 • bytetorrents.com
 •  

  Felvételt hirdet a szegedi Szent Imre Szakkollégium!

  Felvételt hirdet a szegedi Szent Imre Szakkollégium a 2018/2019-es tanév II. félévére!

   

  Elsősorban azon katolikus keresztény fiatalok jelentkezését várjuk, akik valamely szegedi felsőoktatási intézmény (Szegedi Tudományegyetem, Gál Ferenc Főiskola) nappali tagozatos hallgatói, és egy szegedi ifjúsági közösségnek és/vagy az otthoni egyházközségnek aktív tagjai. Intézményünk természetesen nyitott a testvéregyházak fiataljai felé is.

   

  A jelentkezést kérjük feladni:

   

   

  Szent Imre Szakkollégium - 6724 Szeged, Londoni krt. 13.

   

  Jelentkezési határidő: 2019. január 21, hétfő (elsőbbségivel, a postára adás határideje is!)

   

  Kérjük, hogy minden jelentkező hiánytalanul küldje el jelentkezési anyagát, amely egyben az írásbeli felvételi (elektronikusan és papír alapon is!):

   

  • amerikai típusú önéletrajz
  • kézzel írt motivációs levél
  • 2018/2019-es felvételi kérdőívgéppel írva (amely az alábbi linken letölthető!)
  • papi ajánlás, amely tartalmazza, ha a jelentkező valamely szentség(ek)hez már járult
  • 1 db normál méretű, felbélyegzett, pontos értesítési címmel ellátott válaszboríték (csak papír alapon kell beküldeni)
  • 1 db igazolványkép
  • érettségi bizonyítvány másolata (szkennelve, lehetőleg nem fényképezve)
  • középiskolai bizonyítvány utolsó két tanév végi eredményének másolata (szkennelve, lehetőleg nem fényképezve)
  • ha az egyetemi felvételi szempontjából releváns: középiskolai bizonyítvány első két tanév végi eredményének másolata (szkennelve, lehetőleg nem fényképezve)
  • ha van: OKJ (és/vagy egyéb képesítések), illetve nyelvvizsga bizonyitvány/ok fénymásolata/i
  • ha van: tanulmányi és sport versenyeken elért eredmények, oklevelek fénymásolatai (középiskolai és/vagy egyetemi megmérettetések, pl. OKTV, TDK, OTDK, Diákolimpia, egyéb)
  • ha van: az összes lezárt szemeszter eredménye ETR-ből vagy NEPTUN-ból nyomtatva (felsőbbéves hallgatókra vonatkozik)
  • ha van: diploma, oklevél másolata
  • Figyelem! A fenti dokumentumok mindegyikét papír alapon és külön elektronikus formában is el kell küldeni (kiv. a válaszborítékot)!

   

  A jelentkezést követően a kollégium Felvételi Bizottsága felvételi elbeszélgetést fog tartani, amelynek időpontja:

   

  2019. január 24. (csütörtök) 17:00

   

  A szóbeli felvételi időpontra való jelentkezéshez szükséges táblázatot a benyújtott elektronikus jelentkezésre, válasz e-mailben juttatjuk el a felvételiző hallgatóknak!

   

  Minden kedves érdeklődőnek ezúton jelezzük, hogy intézményünk felújítás előtt áll, amelynek várható dátuma a 2018/2019-es tanév 2. félévére esik. Kollégistáink elszállásolása természetesen ebben az időszakban is biztosítva lesz.

   

  A kollégiumi felvételivel kapcsolatban érdeklődni a következő elérhetőségeken lehet:

   

  Tel.: +36-20/453-8173

   

  E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   

  Minden érdeklődő fiatal jelentkezését szeretettel várjuk!

     Videók

   

  Egy kattintás és még több videó:

  youtube2

  Mit vállal, aki kollégiumunkba jelentkezik?

  Szakkollégiumunk célja olyan katolikus értelmiség nevelése, akik a jövőben saját szakterületükön magas színvonalon, hatékonyan, hitelesen és elkötelezetten tudjanak tevékenykedni és akik számára mindig alapkő lesz a hit. A kollégium szakmai kurzusok szervezésével kívánja elősegíteni a lelki és tanulmányi célok arányos megvalósítását.

  Rendkívül fontosnak tartjuk a közösségformálást, a személyes kapcsolatok kiépítését és azok ápolását. Ezek és a hasonló életfelfogás, világkép és a közös célok tartják össze ilyen szorosan közösségünket. Az egység mellett fő törekvésünknek tartjuk a nyitást más kollégiumok, az Egyetemi Lelkészség, a szegedi ifjúsági közösségek, a városi és egyetemi rendezvények és más szervezetek felé.

  Mind a kollégium, mind a kollégisták igénye a hitben való folyamatos és egyre teljesebb elmélyülésre való törekvés. Ennek érdekében félévente egy lelkigyakorlaton kell, havonta egyszer csendes estén, taizéi imaórán, valamint a kollégiumban heti rendszerességgel tartott szentmiséken lehet részt vennie minden lakónak. A kollégium kápolnája jelenti a kollégisták számára azt a helyet, ahová bármikor elvonulhatnak, ha csendre vágynak, imádkozni, énekelni szeretnének akár egyedül, akár közösségben. A kollégium feltételezi a szűkebb körökben való tevékeny részvételt, ezért mindenkitől kérjük, hogy Szeged ifjúsági közösségeinek valamelyikében találja meg a helyét.

  A lelki életben való elmélyülés és a közösségformálás mellett a kollégium életének harmadik alappillére a minél igényesebb szellemi tevékenység. Fontosnak tarjuk a pozitív szakmai fejlődést is (nyelvvizsga, OTDK, TDK dolgozatok). Havonta egyszer neves előadók tartanak előadást. Az előadássorozat mellett az önképző jelleggel működő szakmai kurzusok (műhelyek) közül válogathatnak a kollégisták, melyekből egyen kötelező a részvétel és 5-6 alkalmat jelent egy félévben, a műhely jellegétől függően. Ezek témája az itt lakó hallgatók kutatási területétől, személyes érdeklődésétől és a felmerült igényektől függően igen sokszínű, például: biológia, társadalomtudományok, tánc, színjátszás, irodalom, informatika, karrier, teológia, tudatos életvezetés, újságírás, sakk, stb. A kurzusok célja a minőségi színvonalú, intenzív közös alkotótevékenység. A munkát a felsőoktatásban dolgozó, szakmailag megbízható oktatók irányítják. Ezenkívül a kollégium diákjai saját kutatásaikról, TDK munkáikról, külföldi tanulmányaikról tartanak előadásokat, valamint vezetésük alatt öntevékeny csoportok (énekkar, táncórák, filmklubok, sportcsapatok, kézmüves kör, közéleti teaház, irodalmi kör, egyéb), önképző körök működnek.

  Mindezek mellett kollégiumunk minden lakójától elvárjuk, hogy közreműködjön a kollégiumi közös ünnepeken – Szent Imre nap, Karácsony, Ballagás – a műsorokban és/vagy az előkészületek alkalmával.

  Anyagi oldalt érintő kérdések: kollégiumi díj államilag finanszírozott képzésben tanulók számára 14 000 Ft/hó, költségtérítéses képzésben tanulók számára   24 000 Ft/hó. /Mind a két képzési formában van belső szociális és tanulmányi ősztöndíjra lehetőség a kollégiumban./

   

  Várjuk jelentkezésedet!

  plakat 01

  Hasznos volt a tartalom? Osszd meg másokkal is!