Ma 2017. november 19., vasárnap - Erzsébet napja van.

  • Címlap
  • Eseménynaptár
  • Letöltések
  • Vendégkönyv
  • Oldaltérkép
  • RSS
  • Facebook
  • Nyári szálláslehetőség
 

Isten hozta a Szent Imre Szakkollégium honlapján!

Három szimbolikus „kattintással” egy pillanatképet szeretnénk adni életünkről.

Közös példaképünk és kollégiumunk pártfogója: Szent Imre. Mint első királyunk fia és a magyar fiatalok védőszentje személyes példát és közös célt határoz meg számunkra. Értékrendünk az evangéliumra valamint a keresztény kultúra gazdagságára épül, és életünket is ennek fényében igyekszünk formálni. Mint római katolikus kollégium szeretnénk megtapasztalni közös identitásunkat! Ezt segítik elő lelki programjaink, a lelkigyakorlatok, a zarándoklatok és az önkéntes - karitatív szolgálatok.

Kollégiumunk eredeti célja, hogy segítse a keresztény fiatal nemzedék tanulmányait. Szakmai, tanulmányi és műhely programjaink olyan lehetőségeket biztosítanak az itt élők számára, mellyel mélyíteni és gyarapítani lehet az egyetemen megszerzett tudást. Tudatos életevezetésre törekszünk, mellyel a szellemi és intellektuális ismeretek mellett a személyes és közösségi életre is segítünk felkészülni.

Nem akarunk csupán intézmény vagy kollégium maradni, hanem otthonná és közösséggé szeretnénk válni azok számára, akik minőségi életteret keresnek. A közösség kulcsfogalom számunkra! Cél, hogy közösséget biztosítsunk és otthont adjunk a növekedni és tanulni vágyóknak. Ezért arra hívjuk az itt élőket, hogy legyenek részei és részesei a közösségnek, hogy egymást segítve, bátorítva éljünk és növekedjünk.

Serfőző Levente
igazgató

Bemutatkozás

A következőkben egy régi hagyományokkal rendelkező, de fiatalos, folyamatosan megújuló egyetemi kollégiummal, annak közösségével, programjaival, életképeivel ismerkedhet a kedves látogató.

Glattfelder GyulaCsoport képUdvarCsoport kép

Közös konyhánk nem csak az étkezések, közös sütések-főzések helyszíne, hanem egy központi helyiség, a kollégiumon belüli társasági élet színtere. Az itt lakók rendelkezésére áll egy nagyon szép és hangulatos kápolna, mely a nap huszonnégy órájában nyitva áll bárki előtt. Tornatermünkben heti rendszerességgel vannak különböző sportlehetőségek (foci, kosárlabda, röplabda, aerobic stb.). A kápolna és a tornaterem mellett könyvtár, két tanuló, számítógépterem, vezetéken és Wifi-n is elérhető internet, társalgó és az udvaron biciklitároló segítik a lakók boldogulását. Minden szeptemberben nyitóhétvége keretében közösen kitakarítjuk a kollégiumot, majd játékos ismerkedés veszi kezdetét, hogy minél könnyebb legyen az újonnan érkezőknek a beilleszkedés. Az évet kollégiumi gyűléssel kezdjük, melyen elhangoznak a vezetőség részéről a fontosabb közlendők a lakók felé. Vannak közös ünnepek, melyeken lehetőség szerint mindenkinek részt kell vennie. Ilyen a kollégiumunk névadó ünnepe (egyben kápolnánk búcsúja), a Szent Imre-nap, a karácsony és a ballagás. Nagy gondot fordítunk lelki életünkre, félévente részt veszünk lelkigyakorlaton – melynek többek közt a Domaszék-Zöldfási lelkigyakorlatos ház ad otthont –, valamint mindannyian tagjai vagyunk egy keresztény kisközösségnek. Mivel intézményünk szakkollégium, műhelyeink is vannak (pl. biológia, társadalomtud., tánc, színjátszó, irodalom, informatika, karrier, teológia, tudatos életvezetés, újságírás, sakk, tud.ism.ter.előadások, stb.), melyek a lehetőséget adnak arra, hogy némi jártasságot szerezzünk különböző területeken. Havonta egyszer csendes estét tartunk, ilyenkor elcsendesül a ház. Természetesen a kötöttségeken kívül számtalan fakultatív program is van. Alkalmanként meghívott előadók tartanak előadást különböző témákban, a filmvetítések (sokszor tematikus filmklub keretein belül) is gyakoriak, illetve egy-két esti póker már beletartozik a fiúk (és lányok) rutinjába. Gyakran szervezünk érdekesebbnél érdekesebb tematikus bulikat (Hawaii-buli, keleti-parti, rock-buli, filmcsillagok-parti, kalóz-buli, pizsama-parti). Mivel különbözőek vagyunk, nagy a választék programok terén, így minden lakó megtalálja a hozzá illő elfoglaltságot.
Szakkollégiumunkban fokozott figyelem irányul a lakók lelki (lelkigyakorlatok, lelki programok), szellemi (műhelyek és előadások) és közösségi (társas kapcsolatok, programok) épülésére. Igényes és tiszta környezetben élünk és ezt igyekszünk megóvni, hogy a későbbi lakók is maradéktalanul otthon érezhessék magukat.

KápolnaSzentmiseSzent Imre napKonyha

SZIKK-LAKÓK

A Szent Imre Szakkollégium közössége a 2014/2015-ös tanévben:

kozosseg 14 15 2

 

A Szent Imre Szakkollégium közössége a 2015/2016-os tanévben:

kozosseg 15 16

Megtalálhatóak vagyunk itt is:

Hasznos volt a tartalom? Osszd meg másokkal is!